Καρακάση 42, Θεσσαλονίκη | 2310 311800 | epilekto11@gmail.com

9+1 κορυφαία επαγγέλματα στον αιώνα που ζούμε

Ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος; Τι αναμένεται να έχει περισσότερη ζήτηση στα επόμενα χρόνια; Με ποιον τρόπο μπορούμε να προετοιμαστούμε σήμερα για το μέλλον; Άραγε υπάρχει απάντηση για τα παραπάνω ερωτήματα;

Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι οι συνεχείς αλλαγές θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας, με αποτέλεσμα η προσαρμοστικότητα και η δια βίου προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη να θεωρούνται απαραίτητες. Οι περισσότερες χώρες εξάλλου βιώνουν κοινωνικές, πολιτιστικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και τεχνολογικές αλλαγές που επηρεάζουν το μέλλον των επαγγελμάτων. Τα παρακάτω επαγγέλματα αντιπροσωπεύουν αρκετές υπάρχουσες εργασίες που μπορεί να αποτελέσουν κορυφαίες σταδιοδρομίες για το μέλλον:

1. Τεχνικός Αιολικής Ενέργειας (Wind Energy Technician)

Με την αλλαγή του κλίματος που απειλεί να βλάψει σοβαρά τον κόσμο, θα γίνει πιο σημαντική η μετάβαση σε καθαρές πηγές ενέργειας. Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου σημαίνει απομάκρυνση από τις πηγές ορυκτών καυσίμων όπως το πετρέλαιο, ο άνθρακας και το φυσικό αέριο. H αιολική ενέργεια είναι ήδη μια βιομηχανία που αναπτύσσεται, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν εξειδικευμένοι τεχνικοί για να βοηθήσουν στην εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή γιγάντιων ανεμογεννητριών.

απαραίτητοι.

2. Νοσηλευτής (Nurse Practitioner)

Λόγω του γηράσκοντος πληθυσμού, πολλές περιφέρειες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρές ελλείψεις ιατρών. Θα χρειαστούν περισσότερους επαγγελματίες υγείας με τη δυνατότητα διάγνωσης και θεραπείας ασθενών με διάφορες οξείες και χρόνιες παθήσεις. Οι εγγεγραμμένοι νοσοκόμοι που λαμβάνουν το σωστό είδος προχωρημένης εκπαίδευσης σε μεταπτυχιακό επίπεδο μπορούν να γίνουν επαγγελματίες νοσηλευτές και να βοηθήσουν στην κάλυψη αυτού του κενού.

3. Προγραμματιστής Λογισμικού (Software Developer)

Οι υπολογιστές, τα ρομπότ και οι κινητές συσκευές χρειάζονται το σωστά σχεδιασμένο λογισμικό. Καθώς οι εφαρμογές του διαδικτύου επεκτείνονται και οι μηχανές γίνονται πιο έξυπνες και πιο συνδεδεμένες με εμάς, η ανάγκη για προγραμματιστές λογισμικού θα επεκταθεί. Ειδικά η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά θεωρείται μία από τις καλύτερες σταδιοδρομίες για το 2020 και μετά.

4. Φυσικοθεραπευτής (Physical Therapist)

Με περισσότερους ηλικιωμένους στις κοινότητές μας, η ανάγκη για επαγγελματίες φυσικοθεραπείας θα αυξηθεί. Πολλοί ηλικιωμένοι καταλήγουν να χρειάζονται κάποια μορφή φυσικής αποκατάστασης, διαχείρισης πόνου, βοήθειας για κινητικότητα ή θεραπευτικής αγωγής καθώς μεγαλώνουν.

5. Μηχανικός Βιοϊατρικής (Biomedical Engineer)

Οι επαγγελματίες στον τομέα αυτό αρχίζουν ήδη να φέρνουν επανάσταση στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Στην πραγματικότητα, η βιοϊατρική μηχανική είναι μάλλον μία από τις καλύτερες σταδιοδρομίες αφού οι βιοϊατρικοί μηχανικοί συμμετέχουν σε κάθε είδους έρευνα και ανάπτυξη αιχμής. Για παράδειγμα, μπορούν να σχεδιάσουν εξελιγμένες ιατρικές συσκευές, τεχνητά όργανα, βιονικά μέρη σώματος και βιολογικά εμφυτεύματα.

6. Blockchain Developer

Η τεχνολογία Blockchain λειτουργεί ως κατανεμημένος κρυπτογραφικός κατάλογος, ο οποίος μπορεί να αποκεντρώσει οικονομικά και άλλα είδη συναλλαγών, ταχύτερα και πιο ιδιωτικά. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η τεχνολογία Blockchain θα είναι ευρέως διαδεδομένη όπως το internet. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες που καταλαβαίνουν πώς να αναπτύξουν πρακτικές υπηρεσίες και προϊόντα με τεχνολογία Blockchain θα είναι πιθανώς σε υψηλή ζήτηση και στο μέλλον.

7. Τεχνικός Εκτύπωσης 3D (3D-Printing Technician)

Οι βιομηχανικοί σχεδιαστές, οι μηχανικοί βιοϊατρικής και άλλοι πειραματίζονται ήδη με την κατασκευή κατά παραγγελία αντικειμένων όπως εργαλεία, τρόφιμα, είδη ένδυσης, οικιακά αντικείμενα, ιατρικά εμφυτεύματα και εξαρτήματα της αεροπορίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ηλεκτρονικών. Καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται, οι μηχανές 3D-εκτύπωσης μπορούν να γίνουν εξίσου συνηθισμένες με τα ψυγεία και τα μικροκύματα. Οι μικροί, τοπικοί κατασκευαστές 3D εκτύπωσης σε κάθε πόλη μπορεί τελικά να αντικαταστήσουν μεγάλα απομακρυσμένα εργοστάσια. Ως εκ τούτου, οι τεχνικοί που ειδικεύονται στη συντήρηση του εξοπλισμού 3D εκτύπωσης πιθανότατα θα είναι σε αυξανόμενη ζήτηση.

8. Προγραμματιστής Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality Developer)

Μήπως ο πραγματικός κόσμος είναι πολύ βαρετός; Δεν είναι τυχαίο που αναπτύσσονται τρόποι για να επιθέτουν ψηφιακές εικόνες και πληροφορίες στην φυσιολογική αντίληψη ενός ατόμου για τον κόσμο χρησιμοποιώντας ειδικά γυαλιά, βιονικούς φακούς επαφής ή άλλες τεχνολογίες. Η επαυξημένη πραγματικότητα θα μπορούσε τελικά να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του καθενός, καθώς πιθανότατα θα αγγίξει κάθε βιομηχανία, εκδήλωση και δημόσιο χώρο. Έτσι, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης της πραγματικότητας για τον έξυπνο σχεδιασμό και τον σχεδιασμό της ασφαλούς και αποτελεσματικής χρήσης αυτής της τεχνολογίας θα είναι απαραίτητοι.

9. Μηχανικός Νανοτεχνολογίας (Nanotech Engineer)

Με τον χειρισμό της ύλης στο επίπεδο των ατόμων ή των μορίων, έχει καταστεί δυνατό να φανταστούμε και να αναπτύξουμε ένα ευρύ φάσμα νέων καινοτομιών. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι στον τομέα αυτό οραματίζονται ένα μέλλον στο οποίο οι αυτοαναπαραγόμενες νανοδομές χρησιμοποιούνται στην κατασκευή και τα νανορομπότ τοποθετούνται στο ανθρώπινο σώμα για να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να θεραπεύσουν τις ασθένειες. Οι τεχνολογίες νανοκλίμακας χρησιμοποιούνται ήδη για τη δημιουργία προηγμένων υλικών και ενσωματώνονται σε ορισμένα ηλεκτρονικά και καταναλωτικά προϊόντα (π.χ. τα ρούχα). Καθώς η τεχνολογία αυτή ωριμάζει, οι μηχανικοί νανοτεχνολογίας θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι δημιουργίες τους δεν ενέχουν κίνδυνο για το περιβάλλον ή την ανθρώπινη υγεία.

10. Μηχανικός Γενετικής (Genetic Engineer)

Πολλές δράσεις της γενετικής όπως η ιδέα βρεφών που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί μπορεί να προκαλούν έντονες αντιδράσεις, αλλά η στάση των ανθρώπων θα μπορούσε ν ’αλλάξει, καθώς η γενετική μηχανική ωριμάζει και ολοένα και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να εμπορευματοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Εκτός αυτού, η πρόοδος στον τομέα αυτόν μπορεί επίσης να οδηγήσει σε θεραπείες για μερικές από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες καθώς και θεραπείες που επιβραδύνουν ή ακόμα και σταματούν τη διαδικασία γήρανσης.

πηγή employ.gr

Στοιχεία επικοινωνίας

Καρακάση 42

Θεσσαλονίκη

542 48

2310 311800

6977 858482

epilekto11@gmail.com

Social Media